Privacy Policy

Privacybeleid, veiligheid en bescherming persoonsgegevens

Wanneer u online uw bestelling plaatst via Webshopmarlin.nl (hierna verder te noemen "Webshopmarlin") geeft u een aantal persoonlijke gegevens aan Webshopmarlin op waarmee Webshopmarlin uw bestelling aan u kan leveren en de facturatie kan verzorgen voor uw bestelling. Webshopmarlin geeft veel om uw privacy, en verwerkt daarom uitsluitend uw gegevens voor het verbeteren van, en uitvoeren van de dienstverlening en gaat zorgvuldig om met de informatie die Webshopmarlin over u en uw gebruik van de diensten van Webshopmarlin heeft verzameld. Webshopmarlin stelt uw gegevens nooit voor commerciële doelstellingen ter beschikking aan derden. Dit privacybeleid is van toepassing op het gebruik van de website's en de daarop ontsloten dienstverlening van Webshopmarlin. De ingangsdatum voor de geldigheid van deze voorwaarden is 19/04/2018, met het publiceren van een nieuwe versie vervalt de geldigheid van alle voorgaande versies. Dit privacybeleid beschrijft welke gegevens over u door Webshopmarlin worden verzameld, waar deze gegevens voor worden gebruikt en met wie en onder welke voorwaarden deze gegevens eventueel met derden kunnen worden gedeeld.

Ook legt Webshopmarlin aan u uit op welke wijze Webshopmarlin uw gegevens opslaat en hoe Webshopmarlin uw gegevens tegen misbruik tracht te beschermen en welke rechten u heeft met betrekking tot de door u aan Webshopmarlin verstrekte persoonsgegevens. Als u vragen heeft over het privacybeleid van Webshopmarlin kunt u contact opnemen met de contactpersoon voor privacyzaken, u vindt de contactgegevens aan het einde van dit privacybeleid. Hieronder kunt u lezen op welke wijze Webshopmarlin uw gegevens verwerkt, waar Webshopmarlin deze (laat) opslaan, welke beveiligingstechnieken Webshopmarlin gebruikt en voor wie de gegevens inzichtelijk zijn.

Indien u graag een kopie wenst van deze privacy policy kunt u deze hier downloaden als PDF.


Webwinkelsoftware en opslag van uw gegevens

De webwinkel van Webshopmarlin is ontwikkeld met een open-source software, wij hebben voor onze webhosting gekozen voor xYnta Internet Solutions met SSLencryptie en een sterk wachtwoordbeleid. Webshopmarlin heeft de open-source software dermate aangepast en beveiligd en zo de veiligheid nog meer verbeterd. Voor nog meer veiligheid adviseert Webshopmarlin u als klant ook uw eigen veiligheidsmaatregelen te nemen zoals het regelmatig aanpassen van uw wachtwoorden, afnemen van een betaalde virus-scanner etc. Persoonsgegevens die u ten behoeve van de dienstverlening van Webshopmarlin beschikbaar stelt worden op servers van xYnta Internet Solutions opgeslagen en daarmee met deze partij gedeeld. xYnta Internet Solutions kan toegang hebben tot uw gegevens om Webshopmarlin (technische) ondersteuning te bieden, xYnta Internet Solutions zal uw gegevens nooit gebruiken voor een ander doeleinden. xYnta Internet Solutions neemt ook regelmatig passende  beveiligingsmaatregelen die bestaan uit de toepassing van SSLencryptie en een zeer sterk wachtwoordbeleid op alle servers. Er worden dagelijks meerdere back-ups gemaakt om verlies van data te voorkomen zowel door xYnta Internet Solutions als Webshopmarlin zelf. De back-ups worden op de server bewaard in een afgeschermd gedeelte die niet online kan worden bereikt.

Wij maken voor ons reguliere zakelijke e-mailverkeer ook gebruik van de diensten van xYnta Internet Solutions. Deze partij en Webshopmarlin hebben passende technische en organisatorische maatregelen getroffen om misbruik, verlies en corruptie van uw en onze gegevens zoveel mogelijk te voorkomen. xYnta Internet Solutions heeft geen toegang tot de e-mail van Webshopmarlin en Webshopmarlin behandeld al het e-mailverkeer vertrouwelijk. Wanneer aanvragen, bestellingen of andere communicaties per e-mail zijn afgerond worden de e-mails vernietigd en zijn daardoor niet meer op te vragen vanuit bijvoorbeeld een prullenbakfunctie.


Payment processors:

Een Payment Processor is een onderneming die het mogelijk maakt dat u online uw betaling met iDEAL, PayPal, VVV of Webshop Giftcard kan verrichten. Voor het afhandelen van betalingen maakt Webshopmarlin gebruik van een tweetal Payment Processors. Wanneer u een bestelling plaatst gaat u akkoord met het delen van uw persoonsgegevens om uw betaling te kunnen verifiëren en te verrichtten. Uiteraard worden alle betalingen onder SSLencryptie verwerkt. Hieronder kunt u meer lezen over de verschillende Payment processors waarmee Webshopmarlin samenwerkt.

Mollie:

Mollie BV verwerkt uw naam, adres en woonplaatsgegevens en uw betaalgegevens zoals uw bankrekening, creditcardnummer of cadeaubon gegevens van VVV Giftcard en/of Webshop Giftcard. Mollie BV heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beschermen. Mollie BV behoudt zich het recht voor uw gegevens te gebruiken om de dienstverlening verder te verbeteren en in het kader daarvan (geanonimiseerde) gegevens met derden te delen. Alle hierboven genoemde waarborgen met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens zijn eveneens van toepassing op de onderdelen van de dienstverlening van Mollie BV waarvoor zij derden inschakelen. Mollie BV bewaart uw gegevens niet langer dan op grond van de wettelijke termijnen is toegestaan.

Billink BV:

Billink BV verwerkt uw naam, adres, woonplaatsgegevens, contactgegevens zoals telefoonnummer, e-mailadres en uw geboortedatum. Wanneer u gebruik maakt van achteraf betalen met Billink BV gaat u akkoord met het delen van uw gegevens zodat Billink BV een juiste kredietonderzoek kan uitvoeren en uw bestelling verder kan verwerken. Ook gaat u akkoord wanneer u gebruik maakt van achteraf betalen via Billink BV met het delen van uw gegevens aan een incassobureau en/of deurwaarder die namens Billink BV niet-betaalde facturen incasseert. Billink BV kan op basis van de uitkomst van de credit check besluiten of u uw bestelling achteraf binnen 14 dagen kan voldoen. Webshopmarlin kan ook na een positieve uitkomst vanuit Billink BV uw bestelling weigeren. Billink BV heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beschermen. Webshopmarlin kan u geen mededelingen doen wanneer u niet bent geaccepteerd door Billink BV. Webshopmarlin ontvangt slechts alleen een acceptatie of afwijzing en geen inhoudelijke gegevens vanuit de credit check.

Verzenden en logistiek:

Uw bestelling zal moeten worden verzonden naar uw huisadres of een door u gekozen afhaalpunt. Hieronder kunt u lezen met wie Webshopmarlin uw gegevens deelt om de levering van uw bestelling te kunnen voldoen.

Shops United BV:

Als u een bestelling bij Webshopmarlin plaatst is het onze taak om uw bestelling bij u te laten bezorgen. Webshopmarlin maakt onder de naam van Marlena Deco gebruik van de diensten van Shops United BV voor het uitvoeren van de leveringen. Het is daarvoor noodzakelijk dat wij uw naam, adres en woonplaatsgegevens met Shops United BV delen. Shops United BV deelt vervolgens uw gegevens met de pakketdienst welke de uiteindelijke leveringen zal uitvoeren. Shops United BV gebruikt deze gegevens alleen ten behoeve van het uitvoeren van de overeenkomst. De pakketdiensten waarmee uw gegevens vanuit Webshopmarlin en Marlena Deco en Shops United BV worden gedeeld bestaan uit:

  • PostNL
  • DHL


DPD (Nederland) BV:

Webshopmarlin maakt gebruik van de diensten van DPD (Nederland) BV voor het uitvoeren van leveringen binnen de EU en DPD Pickup parcelshops. Het is daarvoor noodzakelijk dat wij uw naam, adres en woonplaatsgegevens met DPD (Nederland) BV delen. DPD (Nederland) BV deelt vervolgens uw gegevens met een eventuele onderaannemer indien van toepassing welke de uiteindelijke leveringen zal uitvoeren. DPD (Nederland) BV gebruikt deze gegevens alleen ten behoeve van het uitvoeren van de overeenkomst.



Beoordelingen:

Webshopmarlin vraagt u slechts éénmaal per e-mail of u online uw ervaring met Webshopmarlin wilt delen op het platform van WebwinkelKeur. U kunt en bent vrij als consument ook zelf de keuze te maken om uw ervaring te plaatsen op Google, Facebook of een ander platform. Webshopmarlin zal u echter niet vragen vanuit de onderneming om op andere kanalen een ervaring te plaatsen. Webshopmarlin kan u in deze gevallen dan ook geen garanties geven over de verwerking van uw persoonlijke gegevens.

WebwinkelKeur:

Wij verzamelen reviews via het platform van Stichting WebwinkelKeur welke tevens als keurmerk ons als onderneming regelmatig bekijkt en beoordeeld op het voldoen aan de wettelijke bepalingen. Als u een review achterlaat via Stichting WebwinkelKeur dan bent u verplicht om uw naam, woonplaats en e-mailadres op te geven. Stichting WebwinkelKeur deelt deze gegevens met ons, zodat wij de review aan uw bestelling kunnen koppelen. Stichting WebwinkelKeur publiceert uw naam en woonplaats eveneens op de eigen website. In sommige gevallen kan Stichting WebwinkelKeur contact met u opnemen om een toelichting op uw review te geven. In het geval dat wij u uitnodigen om een review achter te laten delen wij deze gegevens niet met Stichting WebwinkelKeur. Stichting WebwinkelKeur ontvangt deze gegevens enkel wanneer u op onze uitnodiging ingaat om op het platform van Stichting WebwinkelKeur een review achter te laten. Stichting WebwinkelKeur heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beschermen. Stichting WebwinkelKeur behoudt zich het recht voor om ten behoeve van het leveren van de dienstverlening derden in te schakelen, hiervoor hebben wij aan Stichting WebwinkelKeur toestemming gegeven. Alle hierboven genoemde waarborgen met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens zijn eveneens van toepassing op de onderdelen van de dienstverlening waarvoor Stichting WebwinkelKeur derden inschakelt.



Externe verkoopkanalen:

Webshopmarlin verkoopt ook via andere verkoopkanalen waardoor deze verkoopkanalen uw gegevens met Webshopmarlin deelt wanneer u op het platform van het betreffende verkoopkanaal een bestelling plaatst. Hieronder treft u de platformen aan waar Webshopmarlin actief op is.

Bol.com:

Webshopmarlin verkoopt (een deel van) van het assortiment via het platform van Bol.com. Als u via dit platform een bestelling plaatst dan deelt Bol.com uw bestel- en persoonsgegevens met Webshopmarlin. Wij gebruiken deze gegevens om uw bestelling af te handelen. Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om en hebben passende technische en organisatorische maatregelen getroffen om uw gegevens te beschermen tegen verlies en ongeoorloofd gebruik.

Marktplaats.nl: 

Webshopmarlin verkoopt (een deel van) van het assortiment via het platform van Marktplaats.nl Als u via dit platform een bestelling plaatst dan deelt Marktplaats.nl uw bestel- en persoonsgegevens met Webshopmarlin. Wij gebruiken deze gegevens om uw bestelling af te handelen. Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om en hebben passende technische en organisatorische maatregelen getroffen om uw gegevens te beschermen tegen verlies en ongeoorloofd gebruik.

Fruugo Ltd:

Webshopmarlin verkoopt (een deel van) van het assortiment via het platform van Fruugo Ltd. Als u via dit platform een bestelling plaatst dan deelt Fruugo Ltd uw bestel- en persoonsgegevens met Webshopmarlin. Wij gebruiken deze gegevens om uw bestelling af te handelen. Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om en hebben passende technische en organisatorische maatregelen getroffen om uw gegevens te beschermen tegen verlies en ongeoorloofd gebruik.



Doel van de gegevensverwerking:

Webshopmarlin gebruikt uw gegevens uitsluitend ten behoeve van de dienstverlening. Dat wil zeggen dat het doel van de verwerking altijd direct verband houdt met de opdracht die u verstrekt. Wij gebruiken uw gegevens niet voor (gerichte) marketing. Als u gegevens met ons deelt en wij gebruiken deze gegevens om - anders dan op uw verzoek - op een later moment contact met u op te nemen, vragen wij u hiervoor expliciet toestemming. Uw gegevens worden niet met derden gedeeld, anders dan om aan boekhoudkundige en overige administratieve verplichtingen te voldoen. Deze derden zijn allemaal tot geheimhouding gehouden op grond van de overeenkomst tussen hen en ons of een eed of wettelijke verplichting.

Automatisch verzamelde gegevens:

Gegevens die automatisch worden verzameld door onze website worden verwerkt met het doel onze dienstverlening verder te verbeteren. Deze gegevens (bijvoorbeeld uw IP-adres, webbrowser en besturingssysteem) zijn geen persoonsgegevens.

Medewerking aan fiscaal en strafrechtelijk onderzoek:

In voorkomende gevallen kan Webshopmarlin op grond van een wettelijke verplichting worden gehouden tot het delen van uw gegevens in verband met fiscaal of strafrechtelijk onderzoek van overheidswege. In een dergelijk geval zijn wij gedwongen uw gegevens te delen, maar wij zullen ons binnen de mogelijkheden die de wet ons biedt daartegen verzetten.

Bewaartermijnen:

Wij bewaren uw gegevens zolang u cliënt van ons bent. Dit betekent dat wij uw klantprofiel bewaren totdat u aangeeft dat u niet langer van onze diensten gebruik wenst te maken. Als u dit bij ons aangeeft zullen wij dit tevens opvatten als een vergeetverzoek. Op grond van toepasselijke administratieve verplichtingen dienen wij facturen met uw (persoons)gegevens te bewaren, deze gegevens zullen wij dus voor zolang de toepasselijke termijn loopt bewaren. Medewerkers hebben echter geen toegang meer tot uw cliëntprofiel en documenten die wij naar aanleiding van uw opdracht hebben vervaardigd.


Uw rechten:

Op grond van de geldende Nederlandse en Europese wetgeving heeft u als betrokkene bepaalde rechten met betrekking tot de persoonsgegevens die door of namens ons worden verwerkt. Wij leggen u hieronder uit welke rechten dit zijn en hoe u zich op deze rechten kunt beroepen.
In beginsel sturen wij om misbruik te voorkomen afschriften en kopieën van uw gegevens enkel naar uw bij ons reeds bekende e-mailadres. In het geval dat u de gegevens op een ander e-mailadres of bijvoorbeeld per post wenst te ontvangen, zullen wij u vragen zich te legitimeren. Wij houden een administratie bij van afgehandelde verzoeken, in het geval van een vergeetverzoek administreren wij geanonimiseerde gegevens. Alle afschriften en kopieën van gegevens ontvangt u in de machineleesbare gegevensindeling die wij binnen onze systemen hanteren.
U heeft te allen tijde het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens als u vermoedt dat wij uw persoonsgegevens op een verkeerde manier gebruiken.

Inzagerecht
U heeft altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken en die betrekking hebben op uw persoon of daartoe herleidbaar zijn, in te zien. U kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon voor privacyzaken. U ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op uw verzoek. Als uw verzoek wordt ingewilligd sturen wij u op het bij ons bekende e-mailadres een kopie van alle gegevens met een overzicht van de verwerkers die deze gegevens onder zich hebben, onder vermelding van de categorie waaronder wij deze gegevens hebben opgeslagen.

Rectificatierecht
U heeft altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken en die betrekking hebben op uw persoon of daartoe herleidbaar zijn, te laten aanpassen. U kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon voor privacyzaken. U ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op uw verzoek. Als uw verzoek wordt ingewilligd sturen wij u op het bij ons bekende e-mailadres een bevestiging dat de gegevens zijn aangepast.

Recht op beperking van de verwerking
U heeft altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken die betrekking hebben op uw persoon of daartoe herleidbaar zijn, te beperken. U kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon voor privacyzaken. U ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op uw verzoek. Als uw verzoek wordt ingewilligd sturen wij u op het bij ons bekende e-mailadres een bevestiging dat de gegevens tot u de beperking opheft niet langer worden verwerkt.

Recht op overdraagbaarheid
U heeft altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken en die betrekking hebben op uw persoon of daartoe herleidbaar zijn, door een andere partij te laten uitvoeren. U kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon voor privacyzaken. U ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op uw verzoek. Als uw verzoek wordt ingewilligd sturen wij u op het bij ons bekende e-mailadres afschriften of kopieën van alle gegevens over u die wij hebben verwerkt of in opdracht van ons door andere verwerkers of derden zijn verwerkt. Naar alle waarschijnlijkheid kunnen wij in een dergelijk geval de dienstverlening niet langer voortzetten, omdat de veilige koppeling van databestanden dan niet langer kan worden gegarandeerd.

Recht van bezwaar en overige rechten
U heeft in voorkomende gevallen het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door of in opdracht van Webshopmarlin. Als u bezwaar maakt zullen wij onmiddellijk de gegevensverwerking staken in afwachting van de afhandeling van uw bezwaar. Is uw bezwaar gegrond dat zullen wij afschriften en/of kopieën van gegevens die wij (laten) verwerken aan u ter beschikking stellen en daarna de verwerking blijvend staken. U heeft bovendien het recht om niet aan geautomatiseerde individuele besluitvorming of profiling te worden onderworpen. Wij verwerken uw gegevens niet op zodanige wijze dat dit recht van toepassing is. Bent u van mening dat dit wel zo is, neem dan contact op met onze contactpersoon voor privacyzaken.

Facturatie en boekhouden
Webshopmarlin heeft in de facturatie uw adresgegevens op factuur vastgelegd. Gedurende wettelijke bewaartermijn is het niet mogelijk om deze aan te passen of te verwijderen. De factuur van uw bestelling is gekoppeld aan de boekhouding welke gezamelijk on-line in een afgeschermde map op de server en off-line op een separate medium beveiligd zijn opgeslagen. Deze gegevens worden slechts gedeeld wanneer er een controle plaats vind op de boekhouding door een boekhouder of Belastingdienst.

Wijzigingen in het privacybeleid
Wij behouden te allen tijde het recht ons privacybeleid te wijzigen. Op deze pagina vindt u echter altijd de meest recente versie. Als het nieuwe privacybeleid gevolgen heeft voor de wijze waarop wij reeds verzamelde gegevens met betrekking tot u verwerken, dan brengen wij u daarvan per e-mail op de hoogte.

Disclaimer
De informatie die u op deze website leest is met grote zorg samengesteld. Toch is het mogelijk dat de informatie die hier wordt gepubliceerd onvolledig of onjuist is of fouten kunnen bevatten. Hoewel Webshopmarlin haar best doet om alle producten zo goed en foutloos mogelijk aan te bieden, kan het niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele fouten en alles wat daar uit voorkomt vanaf het gebruik van de webshop. Voor eigen gebruik heeft u toestemming van Webshopmarlin om de inhoud privé te gebruiken. Webshopmarlin heeft het recht voor/door derden aangeboden informatie te wijzigingen/verwijderen, indien de geplaatste informatie in strijd is met de wet of vanwege de Algemene Voorwaarden van Webshopmarlin. Webshopmarlin heeft de rechten voor gebruik van materiaal en/of teksten en verkoop via haar inkoopkanalen. Auteursrechten voor eigen foto's van Webshopmarlin zijn vrij van opname voor privé gebruik.


Cookies:

De webshop van Webshopmarlin heeft cookies en JavaScript nodig om juist te kunnen werken. U kunt onze cookies en JavaScript ook uitschakelen in uw browser die u gebruikt. Het is wel zo dat de webshop dan mogelijk niet optimaal werkt. Daarnaast worden er via onze website ook cookies geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze extra dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website's gebruiken. Deze verwerker is mogelijk verplicht op grond van geldende wet- en regelgeving inzage te geven in deze gegevens. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analytics-informatie te gebruiken voor andere Google diensten. Alle handelingen en gegevens die u uitvoert in onze webshop's worden verder nooit met derde gedeeld behalve met de partijen voor betalingen en logistieke afhandelingen die hierboven zijn beschreven.

Wanneer u alle cookies wilt uitschakelen of verwijderen in uw browser kunt u nalezen op de website van de leverancier van uw browser.
Hieronder treft u de bij ons bekende leveranciers aan inclusief een link naar de juiste informatie:

Door gebruik te maken van cookies kunnen wij ook eventuele fouten in onze software opsporen en zo de webshop verbeteren.

Cookies van derde partijen:

Op het gebruik van cookies van en door andere bedrijven is het privacy- en cookiebeleid van het desbetreffende bedrijf van toepassing. Cookies van derde partijen kunnen ons ook een beeld geven of zij waardevolle bezoekers doorsturen en hoeveel. Hiervoor gebruiken wij Tradetracker. Tradetracker gebruiken wij om onze partnersites (affiliates) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Zonder dit cookie kunnen we dit niet doen. Wanneer u via een partnersite ons bezoekt heeft het adres een eigen code die in combinatie met het cookie ons verteld dat u via die partnersite bij ons bent gekomen. Verdere persoonlijke gegevens worden ook hier niet gedeeld.
Webshopmarlin maakt in geen geval gebruik van Re-marketing cookies en of partners. U ontvangt dan ook geen gerichte advertenties na een bezoek aan onze webshop.

Indien er onjuistheden worden gevonden in bovenstaande informatie bieden wij hiervoor alvast onze excuses. Wij zouden dit dan ook graag van u willen horen zodat wij dit juist kunnen aanpassen. Ook voor andere zaken rondom uw privacy en vragen kunt u contact opnemen met de onderstaande gegevens.

Voor meer informatie over cookies bezoekt u onze cookieverklaring.

Contactgegevens
Webshopmarlin.nl
Verzetslaan 12
3705PL Zeist
Nederland
T (030) 633-1638
E info@webshopmarlin.nl

Contactpersoon voor privacyzaken
Marco de Neve



Privacy Policy en cookies aangepast voor de nieuwe Europese Privacy wet (GDPR/AVG) op 6/05/2018.